Creativity


Te rog artistul meu iubit, fii un creator, si nu cauta nimic din cele trecatoare ale lumii acesteia, banii, ori succesul, ori respectabilitatea. Ti-a fost frica de mine atunci cand cineva a dat peste mail-urile noastre, puse de mine intr-un blog ce se voia a fi protestul meu la modul nedrept in care m-ai judecat atunci cand, eu nu-mi doream decat sa iti sorb cuvintele; ti-a fost frica sa nu iti pierzi respectabilitatea, dar adevaratii creatori nu cauta respectabilitatea, devii creator atunci cand nu respecti tiparele de respectabilitate. Daca vrei faima si respectabilitate, nu mai vorbi de creativitate; eu nu spun in nici un caz ca faima nu vine niciodata la un om creator, insa vine foarte rar. Seamana mai mult cu un accident si ia mult timp. De cele mai multe ori, un adevarat creator a murit, si abia apoi a devenit faimos. Insasi ambitia pentru succes, iti va distruge creativitatea. Daca vrei faima, ea iti distruge creativitatea. Faima vine mai usor daca esti distructiv. Nu vezi cat de faimosi sunt manelistii? Si ce creativitate este in ceea ce canta ei? 

E o mizerie, o mizerie care are faima, pentru ca si societatea noastra este o mizerie a istoriei. Si nu comunismul a fost vinovat de aparitia acestei societatii romanesti ci, neocomunistii care au venit dupa ei. Pai pe timpul comunistilor, mai exista cultura, muzica, dar dupa ce a cazut comunismul, golanii au venit si au calcat toate valorile care mai existau, in picioare. Nu comunismul ne-a adus cultura in pragul dezastrului, ci cei care au venit dupa ei, dispretuindu-i si pe ei si cultura romaneasca; golanii si tiganii, si avarii si necioplitii care s-au ridicat dupa caderea comunismului au adus cultura in halul in care se afla astazi; si goana dupa succes si dupa bani! Deci, daca vrei sa fii creativ si sa aduci o contributie cat de mica ar fi ea,  la renasterea culturii romanesti, nu crea urmarind succesul, respectul sau banii! Creaza pentru ca esti fericit creand, si pentru ca esti in extaz compunand si pentru ca esti bucuros sa aduci bucurie acelora carora le plac muzica si versurile tale! 

Ceea ce vei obtine este ca in adancul fiintei tale vei fi cel mai bogat om din lume! In adancul fiintei tale vei fi implinit, artistul meu iubit, inima ta va fi plina de bucurie si de sarbatoare! Iar viata ta nu ti se va mai parea trista, asa cum ti se pare uneori! Viata ta va deveni o binecuvantare, artistul meu iubit! Fii liber sa fii tu insuti  pentru ca, dupa parerea mea, adevarata libertate o obtinem atunci când reusim sa fim noi însine, în orice situatie, si nu cei care ar dori altii sa fim, sau cei care cred altii, ca suntem. Te rog sa nu uiti niciodata ca, vom fi liberi abia atunci când nu ne va mai interesa, ori pasa despre parerea celorlalti despre noi, cand vom avea curajul de a spune ceea ce gandim,indiferent daca ceilalti vor fi sau nu de acord cu noi, si a transpune in fapta a ceea ce spunem, indiferent daca ceilalti ne vor aproba sau dezaproba.